LEVEN

Als life designer help ik ondernemende mensen om zelf de koers te bepalen in hun werk en ontwikkeling. Ik moedig vrije denkers aan om zelf te kiezen wat ze willen doen en voldoening en plezier te halen uit het bereiken van eigen gestelde doelen. En ik inspireer persoonlijk ondernemers graag om zingeving na te streven, dingen te doen die zij zelf belangrijk vinden en zodoende voor anderen van betekenis te zijn.

WE HEBBEN ONAFHANKELIJKE DENKERS NODIG, MENSEN DIE ANDERS ZIJN, ANDERS DOEN. ER LIGGEN ZOVEEL UITDAGINGEN VOOR ONS, DIE OM EEN CREATIEVE OPLOSSING VRAGEN.


LIFE DESIGN


De kracht om bij te dragen aan het grotere geheel der dingen ligt in je eigenheid en eigen wijsheid. Het valt of staat met de vrijheid die je hebt om helemaal jezelf te zijn. In de loop van je leven kun je deze vrijheid verliezen. We worden op zoveel manieren beïnvloed om het anders te doen dan hoe we zelf denken, voelen en zijn. Als je voorbij gaat aan je eigen wijsheid om het leven vorm en inhoud te geven, sta je niet meer in je kracht.

Dan voel je je onzeker, nutteloos en niet gewaardeerd, je raakt burned-out of bored-out. Je verlangt naar erkenning en zingeving. Je wilt voldoening uit je werk halen en avontuurlijk leven, écht voelen dat je leeft, weten waarvoor je leeft en voor wie. Om terug te keren naar je oorspronkelijke kern, die oneindig creatief is, heb je een plan nodig, een uniek levensontwerp, zodat je kunt doen wat jíj belangrijk vindt.

Ik zet mijn kunstenaarsmindset en designer skills in om jou te helpen je natuurlijke creatieve zelf te hervinden. Mijn hoogsensitieve persoonlijkheid en energetische gevoeligheid zijn daarbij heel fijne tools om jou in de richting van een eigen, wijs en vrij leven te bewegen, waarin jij met jouw authentieke bijdrage van betekenis kan zijn.

JE NATUURLIJKE CREATIEVE ZELF HERVINDEN

Zou jij graag iets in de wereld zetten, maar ben je daar onzeker over en kun je wel wat lef gebruiken?
Dan daag ik je uit om erop uit te trekken, in beweging te komen en los te komen, los te laten om op onbevangen wijze het avontuur aan te gaan, nieuwe ervaringen op te doen en te ontdekken wat er verborgen in jou leeft.

Ben jij succesvol, maar haal je geen voldoening uit je werk en wens je meer bevlogen door het leven te gaan?
Dan nodig ik je uit om je terug te trekken, de stilte op te zoeken en stil te staan, om de natuur in te gaan en te herwilderen, zodat je weer kunt luisteren en voelen wat jou beweegt.

Wil jij waardering voor het werk dat je met zoveel toewijding doet, maar brengt het geen geld in het laatje?
Dan wil ik je inspireren om jezelf open te stellen, nieuwe wegen te bewandelen, rond te dwalen, het even niet te weten, jezelf te verwonderen en te experimenteren met alle mogelijkheden die voor jou open liggen.

Blink jij ergens in uit, maar bekruipt het gevoel van nutteloosheid je soms, omdat je je talent niet zinvol kunt inzetten?
Dan neem ik je mee op stap om jezelf op te laden en je natuurlijke creatieve zelf te hervinden, zodat je het leven kunt vormgeven zoals dat voor jou bedoeld is.

LEVENSKUNST BEOEFENEN

Ik neem je mee langs de vier thema’s uit de filosofie van de levenskunst: zijn, voelen, denken en doen. Daar zul je jezelf respectievelijk ont-moeten en zelf kiezen waaraan je jouw aandacht geeft, creatief i.p.v. reactief, onthaasten en je eigen tempo bepalen, stoppen met meerennen in de ratrace, ontdoen van alles wat je niet nodig hebt, wat jou niet voedt en en wat niet inspireert, en ontspannen in wat anderen van je denken en zelf bepalen wat belangrijk voor je is.

Elke bijeenkomst is erop gericht om jezelf te leren kennen en jezelf te geven wat je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Ze hebben telkens een praktisch en een theoretisch deel, we trekken eropuit en je ontvangt na afloop een e-boekje om zelfstandig met het onderwerp aan de slag te gaan. Ik moedig je ook aan om een aantal uitstapjes alleen te ondernemen, met een kompas en goede routekaart die je dichter bij jouw natuurlijke creatieve zelf brengen.

Onderweg praten we over het leven, het goede leven, het zinvolle leven en het aangename leven, wat persoonlijke ontwikkeling, zingeving en sociale contacten voor jou betekenen en hoe jij daar vorm en inhoud aan geeft. Maar laten we bij het begin beginnen…

Dat kan bij mij, of bij jou, of bij een gezellig koffietentje in een leuke stad. Als ze er maar bonbons hebben, want niets praat makkelijker dan een mond vol chocola als je op verhaal wilt komen. Ik trakteer!

Thee kan natuurlijk ook. Het liefst met noten en fruit, om te regenereren. Met de bedoeling om jou te laten opleven. Jezelf opladen, zodat je weer vol energie aan de slag kunt. Trakteer jezelf!

Vertragen en tot jezelf komen, in het hier en nu zijn, waarnemen met al je zintuigen, je openstellen en verwonderen. Hoe vaak zijn we nog echt aandachtig en toegewijd met iets bezig?

Je moet er wel wat lef voor hebben, maar als je eenmaal buiten de lijntjes durft te kleuren, dan gaat er een wereld voor je open. Anders denken en anders doen, meer in lijn leven met je creatieve natuur… Je hebt het in je!

Klein geluk ligt voor het oprapen, als je het wilt zien. Oog hebben voor de schoonheid van het alledaagse, oprecht dankbaar zijn voor al dat is. Kom, we trekken erop uit, even de focus verleggen. Neem je camera mee!

Kunst kijken, zonder vooroordelen, met een open mind. Een andere werkelijkheid ervaren, je fantasie prikkelen, van perspectief wisselen en ontdekken dat er een andere manier van doen bestaat, die beter bij je past.

Pauzeren en jezelf voeden, rusten, opladen en ruimte creëren om je verlangens te verduidelijken en je creatieve energie weer vrij te laten stromen. Take a break en schuif bij me aan.

Je ideale leven voor je zien, je eigen unieke weg uitstippelen. Als je het kunt dromen, kun je het doen, zegt Walt Disney. Hoe ziet jouw mooist mogelijke zelf eruit? Durf jij te gaan waar niemand eerder is geweest?

In het moment zijn, in de gelegenheid zijn om iets te laten gebeuren. Je laten aantrekken door het leven zelf. Laat je voortbewegen, door je dromen, wensen en verlangens, in de richting van een lichter leven.

Terug naar huis, naar de plek waar je het meest thuis bent, thuiskomen bij jezelf. Je meest mooie eigenschappen etaleren, je eigen plek innemen, letterlijk en figuurlijk. Kom in beweging en volg de bordjes ‘home’.

Okay, let’s play. Een speelse mindset brengt flexibiliteit en creativiteit in je denken. Je zult meer mogelijkheden gaan zien, flow terugbrengen in je werk en het dagelijkse leven en een betere balans vinden.

JE EIGEN LEVENSONTWERP MAKEN

Door de inzichten die je hebt opgedaan uit onze ontmoetingen en jouw eigen ervaring met de verschillende onderwerpen, ontwikkel jij jouw unieke kijk op de wereld. Je weet nu beter wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en welke weg je moet bewandelen. Maar bovenal weet je wat jij nodig hebt om je bewogen door het leven te bewegen en te kunnen gaan waar jij voor staat.

DE KUNST IS
ZO TE LEVEN,
DAT HET JE
OVERKOMT

– Martin Bril

Nadat je jouw levensvisie hebt beschreven, zet je haar om in jouw levenswijze. Wat ga je doen en wat niet (meer), waar leg jij de focus op en welke uitdagingen ga je aan? Dit wordt jouw ontwerp, jouw persoonlijk life design aan de hand waarvan jij jouw eigen, wijze en vrije leven verwezenlijkt. Niet in de toekomst, maar hier en nu!


AANMELDEN


GA JE MEE OP STAP?

Je meldt je aan door me een e-mail te sturen. Ik nodig je uit voor het intakegesprek, waar we onder het genot van een kop koffie met chocola jouw motivatie voor deelname doornemen.

Je kunt het gehele traject doorlopen of jezelf in enkele van de thema’s verdiepen. Afhankelijk van jouw behoefte stemmen we de reis met elkaar af. Na het voldoen van de factuur bepalen we samen een passende vertrekdatum.

De kosten voor het gehele traject bedragen € 1.650,- en zijn inclusief koffie, thee, lunch, entreekosten voor het museum, reistijd en reiskosten (tot 25 km vanaf centrum Waalwijk). BTW is hierbij niet inbegrepen. Een losse afspraak kost € 65,- per uur. BTW, eventuele reiskosten, rijstijd en entreekosten voor het museum zijn hierbij niet inbegrepen.


WAT MENSEN ZEGGEN


IK VOEL MIJ ECHT GEZIEN

Ik zat vast in mijn werk als tekenaar/schilder, in de 12 jaar dat ik les gaf had ik mijn eigen proces verwaarloosd. Ik wilde mij geheel aan mijn kunst gaan wijden, maar voelde mij erg onzeker. Door de gesprekken met Nicolette zag ik in dat alles wat uit mij komt bijzonder is, mij is. Ze heeft een paar bijzondere zijwegen bewandeld om mij te laten zien dat ik als kunstenaar iets breng gewoon door er te zijn, te werken zoals ik dat graag doe, expressie te geven aan wat er als mens in mij leeft, te leven naar mijn eigen principes. De manier waarop zij mij begeleid heeft noem ik bijzonder en verrassend. Haar kennis reikt verder dan kunst alleen en dat heb ik als heel inzichtgevend ervaren.

EEN WAAR FEEST!

Nicolette nodigt me van harte, met heel haar wezen, uit om thuis te komen bij mezelf, om ‘gewoon’ mezelf te zijn, om gehoor te (durven) geven aan mijn innerlijke roep, aan wat me ‘hier en nu’ te doen staat. Als ik wil, als ik kan, als ik er aan toe ben. In alle rust, in de stilte van mijn hart. Met hart voor mijn zaak, voor mijn kunst, voor wat gezien mag worden, wat ontmoet mag worden, gedragen mag worden en gelost mag worden. Om zo volledig authentiek te zijn.

ZALIG! EN ONVERGETELIJK

Ontvangen worden, vol-ledig, vol verrassingen. Want dat is deze h-eerlijke lunch. Met zorg en liefde bereid, een feest voor ’t oog, de ziel en alle andere zintuigen. Die openen zich als vanzelf, heten je welkom, om volledig jezelf te zijn. In volle tijd en aandacht, met wat is, mag zijn, mag gaan. Voedend, je bewust te worden, wat voedt mij? Hoe? Hoe verzadig ik mij? Hoe verafschuw ik misschien ook en eet ik en slik ik? Hoe overeet ik mij? Gevoelloos. Hoe weinig heb ik eigenlijk nodig? Wat, als alles zo kernachtig, glashelder, voedzaam, zelfgemaakt, omhuld met volle aandacht, in ’t nu is? Alles is. Genoeg. Meer dan! Om lekker lang van na te genieten.