NIEUWSBRIEF, 21 juni 2024

In deze nieuwsbrief:

– COLUMN  Oké
– QUOTE  Willem Hussem
– ZINE  Mooi Mens Petra Downs
– KUNSTSALON  Duo-expo en artist talk ‘Ik ben nu hier’
– AGENDA  Activiteiten en workshops zomer + herfst 2024


COLUMN


OKÉ

Mijn cappuccino op het terras vertelt me dat het oké is, om onder werktijd te genieten van de zon op mijn gezicht. Dat het oké is om stil te staan bij de melodische klanken, die het carillon tussen de panden aan het plein doet galmen. Om te kijken naar de spelende kinderen bij de fontein. Met gesloten ogen te luisteren naar het geroezemoes op de markt, flarden van gesprekken opvangend, er mijn eigen verhaal van makend.

Het is oké is om het allemaal te laten gebeuren, het te laten binnenkomen, het mij te laten raken, precies daar waar het pijn doet. Want mijn ideaal leven, dat gaat niet zomaar. Het gaat met vallen en opstaan, met builen en blauwe plekken. Het komt niet vanzelf. Het komt met diepe inzichten, in hoe het niet moet, en met magische invallen over hoe het anders kan, liefdevoller, moeitelozer, zachter.

De kuil waar ik nog wel eens in val is die van het streven. Dan handel ik vanuit een verlangen naar bevestiging en waardering. Dan laat ik me meevoeren op de stroom van presteren en geld verdienen. Dan denk ik geliefd te zijn, erbij te horen, bij de zogenaamde groten en wijzen. Wanneer deze kracht in mij domineert zie ik financiële onafhankelijkheid en economische zelfstandigheid aan voor vrijheid.

Mijn ideaal is: de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie herstellen. Een natuurlijker ritme realiseren, voor mezelf, de ander, de wereld. “Ga d’r maar aanstaan”, roept mijn innerlijke criticus, die altijd voor me klaarstaat met een oordeel en commentaar geeft om me voor allerlei fouten te behoeden. “Kleine stapjes zetten”, fluistert mijn innerlijk kind dan, mijn onbevangen naïeveling, mijn moedige avonturier.

Om de strijdbijl in mezelf te begraven geef ik me over. Ik laat het werk los en laat me door mijn kamerplantjes verleiden om hen mijn liefde te geven. Ik laat me door mijn interieur en accessoires leiden om er een stilleven van te maken. Ik laat me door het boek op de koffietafel in mijn luie stoel trekken. Ik laat me door dat zonovergoten terras uitnodigen om te gaan zitten. Ik laat en krijg bevestigd dat het oké is.

De glimlach op mijn gezicht laat me weten dat het oké is. De haast die mijn lichaam verlaat laat me voelen dat het oké is. Mijn blik die langzaam verandert laat me zien dat het oké is. De schoonheid die in het alledaagse tevoorschijn komt laat me ervaren dat het oké is. De inspiratie die me binnenvalt laat me blijken dat het oké is. Dat het oké is om te vertragen, te verzachten, te ont-moeten, voordat ik aan het schrijven van deze column begin.

Ik zeg je, dat het oké is.

Met heel mijn hart,
Nicolette

meer colums lees je hier >

WAAROM DIE HAAST, WEET JIJ WANNEER JE WERK AF IS?

Willem Hussem

ZINE


Ze ziet het leven als een avontuur en gaat het liefst off-track om de meest inspirerende mensen te ontmoeten. Lees hier hoe Petra Downs onderweg haar levenslessen verzamelt en zo haar innerlijke wijsheid vergaart. Het contact met deze nieuwe collega is als een reis met onbekende bestemming. En daar kijk ik naar uit.


KUNSTSALON


22-06-2024 t/m 30-06-2024

Duo-expositie en artist talk IK BEN NU HIER
Hoe de zomer ons uitnodigt om creatief te zijn

Gastexposant Petra Downs en ik gaan met open hart en vrije geest de uitdagingen aan die voor ons liggen. Door samen te exposeren en met ons publiek in gesprek te gaan over creativiteit in het dagelijkse leven, willen wij verre doelen dichterbij halen.

Beiden zijn we ervan overtuigd dat we als mens oneindig creatief zijn en de zomer het toppunt is van onze creatieve energie. En wanneer we ons creatieve potentieel in alledaagse bezigheden tot uitdrukking brengen, niet alleen onszelf kunnen ontplooien, maar tegelijkertijd de wereld een beetje mooier maken.

Laat je inspireren
Wil jij jouw idealen waarmaken? Kom kijken, luisteren of neem deel aan het kunstenaarsgesprek. In het weekend is de expo vrij te bezoeken, door de week op afspraak 06-21858387.

lees meer >


ACTIVITEITEN & WORKSHOPS


Kunstenaars, creatieven en hoog sensitieven… Lifestyle ondernemers, creatieve generalisten en actieve idealisten… Onbevangen naïeven, avonturiers en wereldverbeteraars… Het is aan ons!

We hebben uit ons hoofd te komen en in ons hart te zakken. We hebben ons te committen, onze unieke kwaliteiten in te zetten en met zachte kracht een bewustzijnsbeweging op gang te brengen. We hebben te voelen, denken, doen en te zijn, radicaal onszelf te zijn om van toegevoegde waarde te zijn.

Ik faciliteer wandelingen, filmavonden, kunstenaarsuitjes, een retraite en seizoensgebonden activiteiten, om elkaar te ontmoeten en inspireren, onze creatieve energie te laten stromen en in beweging te komen.

Wees welkom!

WAAROM RENNEND DOOR HET LEVEN?

Vertragen en tot jezelf komen, waarnemen met al je zintuigen, je openstellen en verwonderen voor al wat is. Hoe vaak zijn we nog echt aandachtig en toegewijd met iets bezig? De kunst van het onderweg zijn is je laten verrassen door het onbekende. Ga met mij mee, wanderen en meanderen, in bossen en langs velden. Je mag alles de boel de boel laten, er hoeft even helemaal niets.

Wat gaan we doen
We maken een wandeling in de Oisterwijkse bossen en vennen, een route van Natuurmonumenten van 9,4 kilometer. Onderweg introduceer ik het principe van het bosbaden. Ik nodig ik je uit om in het hier en nu te komen en je volkomen onder te dompelen in de omgeving. Misschien gaan we wel zwemmen, of alleen een beetje pootje baden. Neem in ieder geval een handdoek mee.

Locatie
We ontmoeten elkaar bij het Bezoekerscentrum, Van Tienhovenlaan 4 in Oisterwijk.

Wanneer
Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 17 augustus 2024 tussen 10.00 en 12.30 uur.

Deelnemen
Meld je aan door een mail te sturen naar info@seinvormgeving.nl en vermeld de activiteit, je naam en telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken als er iets in het programma verandert.

Prijs
Voor deelname betaal je € 15,00. Dit is inclusief btw, thee en een voedzame lekkernij. Te betalen na het betalingsverzoek voor aanvang van de activiteit. Je reist op eigen gelegenheid naar de locatie, maar daar waar mogelijk zullen we carpoolen en de reiskosten delen.

Voor wie
Voor iedereen die geïnspireerd wil blijven, zijn creatieve energie wil laten stromen en in beweging wil komen.

FILMAVOND

Laat je inspireren door het leven zelf, identificeer je met verschillende personages en verdwijn voor even in een andere wereld. Een arthouse-film geeft je hier net iets meer ruimte voor. Na afloop praten we na over hoe je de film ontvangen hebt en wisselen we onze verschillende ervaringen uit.

Locatie
De salon van mijn atelier Sein Vormgeving, Hooisteeg 4 in Waalwijk.

Wanneer
Zaterdag 24 augustus 2024 tussen 20.00 en 22.30 uur.

Prijs
Voor deelname betaal je € 10,00. Dit is inclusief btw, een kop thee en een voedzame lekkernij. Te betalen na het betalingsverzoek voor aanvang van de activiteit.

Deelnemen
Om deel te nemen stuur je een mail naar info@seinvormgeving.nl. Vermeld de activiteit, je naam en telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken als er iets wijzigt in het programma.

Voor wie
Voor iedereen die geïnspireerd wil blijven, zijn creatieve energie wil laten stromen en in beweging wil komen.

MUSEUMBEZOEK

Aandachtig kijken, zonder vooroordelen. Met een open mind een andere werkelijkheid ervaren. Je fantasie prikkelen, van perspectief wisselen en ontdekken dat er een andere manier van doen bestaat, die wellicht wel beter bij je past.

Wat gaan we doen
We bezoeken het Design Museum in ‘s-Hertogenbosch en zien de tentoonstelling: De stoel, de lamp, de vaas en… de theepot?

Ik nodig je uit om met andere ogen te kijken, nieuwsgierig, onderzoekend, belangstellend. Het voedt je verbeeldingskracht en je bron van inspiratie. Na ons bezoek aan de tentoonstelling praten we na over hoe we de tentoonstelling hebben ervaren en drinken we natuurlijk een heerlijke kop thee.

Locatie
De Mortel 4, ‘s-Hertogenbosch

Wanneer
Zaterdag 7 september 2024 tussen 13.00 en 15.30 uur.

Prijs
Voor deelname betaal je € 23,50. Dit is inclusief btw, entree voor het museum en een kop thee. Deelnemers met een geldige museumkaart betalen € 10,00. Te betalen na het betalingsverzoek voor aanvang van de activiteit. Je reist op eigen gelegenheid naar de locatie, maar daar waar mogelijk zullen we carpoolen en de reiskosten delen.

Deelnemen
Om deel te nemen stuur je een mail naar info@seinvormgeving.nl. Vermeld de activiteit, of je een museumjaarkaart bezit, je naam en telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken als er iets wijzigt in het programma.

Voor wie
Voor iedereen die geïnspireerd wil blijven, zijn creatieve energie wil laten stromen en in beweging wil komen.

KOM, EVEN DE FOCUS VERLEGGEN

Klein geluk ligt voor het oprapen, als je het wilt zien. Wanneer we onze focus verleggen en met andere ogen kijken, kunnen we die momenten van verwondering opmerken, waaraan we anders achteloos voorbijgaan. Al wat je ervoor nodig hebt is geduld, een open houding en vertrouwen.

Wat kun je verwachten
We trekken erop uit en struinen de omgeving af met onze camera (de camera op je mobieltje volstaat prima voor de beelden die we gaan maken). We zoomen in op details, kleuren, vormen, licht en schaduw, en richten onze blik op alles wat onze aandacht trekt.

Door niet te oordelen over wat je ziet, niet te streven naar mooie foto’s en het resultaat los te laten, kom je in het moment, waar je intuïtie jou de weg wijst. Deze manier van fotograferen (Miksang) verscherpt je waarneming, je leert het leven vanuit een ander perspectief zien en eenvoudige, ogenschijnlijk onopvallende dingen herwaarderen.

Locatie
In overleg kiezen we een plek in een leuk dorp of mooie stad, beetje afhankelijk van waar iedereen die aanmeld vandaan komt. Bij aankomst waaieren we uit en komen na een half uurtje weer bij elkaar terug om het beeldmateriaal te bekijken en bespreken. Met een kop thee en een voedzame lekkernij sluiten we de activiteit af en gaan met een andere ‘state of mind’ weer naar huis.

Wanneer
Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 14 september 2024 tussen 11.00 en 12.30 uur.

Deelnemen
Meld je aan door een mail te sturen naar info@seinvormgeving.nl en vermeld de activiteit, je naam en telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken als er iets in het programma verandert.

Prijs
Voor deelname betaal je € 15,00. Dit is inclusief btw, thee en een voedzame lekkernij. Te betalen na het betalingsverzoek voor aanvang van de activiteit. Je reist op eigen gelegenheid naar de locatie, maar daar waar mogelijk zullen we carpoolen en de reiskosten delen.

Deelnemen
Om deel te nemen stuur je een mail naar info@seinvormgeving.nl. Vermeld de activiteit, je naam en telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken als er iets wijzigt in het programma.

Voor wie
Voor iedereen die geïnspireerd wil blijven, zijn creatieve energie wil laten stromen en in beweging wil komen.

WAARNEMEN – VERZAMELEN – VERWONDEREN

In dit eerste deel (try-out) van het jaarprogramma Levenskunst, laat je creatieve energie stromen besteden we aandacht aan de eerste drie onderdelen van het creatieve proces: waarnemen, verzamelen en verwonderen.

Waarnemen
Al wandelend dompelen we onszelf onder in de geuren en kleuren van het bos. Onbevangen en met een open blik nemen we de geluiden in ons op. Er hoeft even helemaal niets anders dan de zon, de regen of de wind op onze huid te voelen. Ook proeven we van bosvruchten, de bessen en noten, we nemen het bos met al onze zintuigen waar.

Verwonderen
En zoals we door de natuur meanderen, zo wanderen we ook door onszelf. Zonder oordeel en met een avontuurlijke mindset zoeken we alle vergeten en verloren stukjes van onszelf bij elkaar. Alles mag er zijn, alles is goed. Door te vertragen komen we terug bij onszelf, bij ons natuurlijke creatieve zelf.

Verzamelen
Onderweg sprokkelen we bladeren, takken, stenen en allerlei andere dingen die onze aandacht trekken. We stellen ons open voor alles wat er is. Klein geluk ligt voor het oprapen, als je het wilt zien. Oog hebben voor de schoonheid in het alledaagse is een kwestie van de focus verleggen.

Natuurkunst
Van onze bodemvondsten creëren we een gezamenlijk kunstwerk. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om waardevol te kunnen bijdragen, enkel te zijn wie je bent, met al je eigen aardigheden, eigen wijsheden en eigen zinnigheden. En te vertrouwen op het creatieve proces.

Afsluiting
We sluiten af met een kop thee of tisane en een voedzame lekkernij. Een moment van reflectie op de avond, het kunstwerk en de creatieve energie. De schemer brengt ons terug naar het begin, al vanwaar we allen moediger, wijzer en vrijer weer naar huis gaan.

Locatie
We vertrekken vanaf de Parkeerplaats bij ’t Hoefsven, Hoefsvenlaan 2 in Waalwijk.

Wanneer
Waarnemen – verzamelen – verwonderen vindt plaats op vrijdag 20 september 2024 van 18.00 tot 20.30 uur. Groepsgrootte tot 6 personen.

Deelnemen
Om deel te nemen stuur je een mail naar info@seinvormgeving.nl. Vermeld de workshop, je naam en telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken als er iets wijzigt in het programma.

Prijs
Voor deelname betaal je € 37,50. Dit is inclusief btw, thee/tisane en een voedzame lekkernij. Te betalen na het betalingsverzoek voor aanvang van de workshop.

Voor wie
Voor iedereen die de flow in het leven is kwijtgeraakt en zijn creativiteit graag hervindt.